arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Voorzitters

Titia Lans, oncologisch chirurg, Admiraal de Ruyter ziekenhuis

09:25 Opening vanuit de congrescommissie 

Biografie
Titia Lans is oncologisch chirurg, en koos deze specialisatie na een inspirerende opleidingstijd in de Daniel den Hoed onder leiding van Marian Menke die een van de eersten was die de noodzaak zag van oncoplastische chirurgie in Nederland. Titia heeft na haar opleiding tot chirurg een KWF-fellowship oncoplastische chirurgie in meerdere klinieken in Europa gedaan en organiseert sindsdien met Marian Menke jaarlijks dit borstkanker symposium. Al snel werd deze organisatie aangevuld met betrokken collega’s uit het Erasmus MC en andere klinieken, samen hopen we een platform gecreëerd te hebben om de zorg beter te maken. De borstkanker behandeling is enorm multidisciplinair wat veel uitdagingen geeft, op het BBB kun je met al je collega’s van het MDO voorliggende vragen bediscussiëren. Titia werkt in het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis waar ze onverminderd enthousiast met een groot team haar patiënten behandeld.

Marian Menke, oncologisch chirurg, Albert Schweitzer ziekenhuis

09:30 Sessie 1: Borstkankerbehandeling in de actualiteit 

Biografie
Marian Menke stond samen met Titia Lans aan de wieg van het BBB-symposium. Sinds 2008 is er een enthousiaste congrescommissie, die zich reeds vroeg in het jaar buigt over de lokatie en het programma. Marian heeft na het beeindigen van de opleiding tot chirurg 14 jaar als mammachirurg gewerkt in de Daniel den Hoed Kliniek, en heeft in 2012 de overstap gemaakt naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis, waar inmiddels een multidisciplinaire samenwerking was gerealiseerd op de Breast Clinic.

Linetta Koppert, oncologisch chirurg, Erasmus MC

11:30 Sessie 2: Jonge onderzoekers 

Quirine van Rossum, internist-oncoloog, Franciscus Gasthuis & Vlietland

13:30 Sessie 3: Need to know oncologie 

Biografie
Quirine van Rossum is internist-oncoloog sinds 2011 en sinds 2013 werkzaam in het Franciscus Gasthuis en Vlietland.
Aandachtsgebieden zijn mammacarcinoom en gynaecologische oncologie.

Thijs van Dalen, oncologisch chirurg, Erasmus MC

15:30 Sessie 4: IZA – naar optimale expertise en houdbare zorg voor elke patiënt; de casus mammacarcinoom

Biografie
Thijs van Dalen (1965), oncologisch chirurg sinds 2002 en sinds 2022 werkzaam in het ErasmusMC. Aandachtsgebieden zijn de (chirurgische) behandeling van borstkanker en huid- en weke delen tumoren.